Ukulele boyutları için evrensel bir standart yoktur. Çoğu ukulele yukarıda verilen rakamlara yakın olacaktır, ancak gerçek ölçümler üreticiye bağlı olarak biraz değişebilir. Soprano, konser ve tenor boyutundaki ukulelelerin hepsi aynı şekilde akort edilir: G-C-E-A. Bu, standart ayar olarak bilinir.
Mikserler canlı uygulamalarıyla tanınırken, ses kartları bir stüdyoda kayıt yapmakla daha iyi bilinir. Bununla birlikte, tüm donanımınızı bir miksere bağlayabilir, sesi işleyebilir ve ana çıkışa gönderilen güzel sesli bir miks oluşturabilirsiniz ve yine de tüm bu parçaları daha sonra kullanmak üzere kaydetme seçeneğine sahip olabilirsiniz.
Mikrofonların ses kaydetmek, canlı şovlarda performans sergilemek vb. için kullanıldığını hepimiz biliyoruz, ancak bunlar giriş veya çıkış cihazları mı? Bu yazıda, mikrofonların giriş veya çıkış cihazı olarak kabul edilip edilmediği, giriş ve çıkış cihazlarının nasıl çalıştığı, mikrofonların hoparlör olarak kullanılıp kullanılamayacağı ve daha fazlasını ele alacağız!
Her tüketicinin akına şu soru gelir. “vokal kaydı için mutlak en iyi mikrofon hangisidir?” Bu soruyu tam anlamıyla alırsak, o zaman en az 3000 dolara mal olan bir mikrofon seçmemiz gerekecek ve yine de bunlardan hangisinin en iyisi olduğunu bulmamız gerekecek.
Uygun fiyatlı ekipman söz konusu olduğunda, Behringer çalışanları kesinlikle kendilerine bir isim yapmışlardır. Piyasadaki en ucuz donanımlardan bazılarını üretiyorlar, ancak hepsi oldukça iyi çalışıyor… UM2 ve UMC22 bu kuralın bir istisnası değildir.
Kendi ev stüdyonuzu inşa etmek için tüm kalbinizi ve ruhunuzu harcadınız ve gereken tüm donanıma çok fazla zaman ve para yatırdınız. Şimdi geriye kalan tek şey sizin için doğru DAW'ı bulmak ve çalışmaya başlamak! Dışarıda düzinelerce harika DAW var, ancak birini seçmenizi ve en azından nasıl çalıştığını tamamen öğrenene kadar ona bağlı kalmanızı öneririz.
Bu kesinlikle müzik prodüksiyonuna yeni başladığınızda merak ettiğiniz bir şey; MIDI klavyeniz/Kontrolörünüz ile kayıt yapabilmek için gerçekten bir Ses Kartına ihtiyacınız var mı? Bu yazıda, bir Ses arabirimine ihtiyacınız olup olmadığını, MIDI denetleyicinizi bir ses arabirimine nasıl bağlayacağınızı ve yoksa nasıl kullanacağınızı ve kayıt yaparken gecikmeyle nasıl başa çıkacağınızı anlatacağız
XLR kabloları, her ev ve hatta profesyonel stüdyonun temel bir bileşenidir. Ama bunun neden olduğunu hiç merak ettiniz mi?Bu yazıda nasıl çalıştıklarını, dengeli ve dengesiz kablolar arasındaki farkı, güç taşıyıp taşımadıklarını ve daha fazlasını açıklamak için elimizden geleni yapacağız. XLR Kabloları, dengeli bir ses sinyali sağlar; bu, kablo tarafından alınan herhangi bir girişimin "filtrelenerek" genel gürültü seviyesinin düşürüleceği anlamına gelir. Bu, ses sinyalinin zıt kutuplara sahip pozitif ve negatif teller tarafından taşınması nedeniyle işe yarar.
Yıllar boyunca birden fazla DAW kullandım (Cubase, Nuendo, Reaper, Studio One, Cakewalk ve ayrıca FL Studio) ve gerçekten ne kadar iyi olduğunun yanı sıra, birini veya diğerini seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir şey varsa, sezgisel olup olmadığı vb. öğrenmenin ne kadar zor olduğudur. Bu nedenle, bu makalede, size FL Studio'yu kullanma deneyimimizi, artılarını ve eksilerini, iş akışının nasıl olduğunu ve genel olarak öğrenmenin yanı sıra gerçekten üretme yeteneğine sahip olmanın kolay olup olmadığını anlatmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
FL Studio, kullanım kolaylığı ve sezgisel tasarımı nedeniyle müzik yapımcıları ve ses mühendisleri arasında popüler olan bir dijital ses iş istasyonudur (DAW). Kapsamlı sanal enstrümanlar, efektler ve döngüler seçimi de dahil olmak üzere, müzik oluşturmak ve düzenlemek için çok çeşitli özellikler ve araçlar sunar. FL Studio'nun güçlü yönlerinden biri, kullanıcıların ihtiyaç duydukları özellikleri kolayca bulmasına olanak tanıyan kullanıcı dostu arayüzüdür.