Piyanolar ve klavye aynı şey gibi görünseler de öyle değildirler ve bu, farklı amaçlara hizmet ettikleri için hangisini alacağınıza kararınızı etkileyebilecek bir şeydir. Bu makalede, bir çok yönden Klavyeye çok benzediğinden, bir piyano ve klavye ile MIDI denetleyicisi arasındaki farkları gözden geçireceğiz. Piyanolar, içi boş bir ahşap gövdenin içindeki çelik tellerin, tuşlara basılarak kontrol edilen keçe uçlu çekiçlerle vurulmasıyla ses çıkaran akustik çalgılardır. Öte yandan klavyeler, doğal olarak herhangi bir ses çıkarmayan, bunun yerine tipik olarak yerleşik hoparlörler aracılığıyla yayılan önceden kaydedilmiş sesleri tetikleyen piyanoların elektronik emülasyonlarıdır.
Piyanolar, dünyadaki en popüler müzik enstrümanlarından biridir ve bunun iyi bir nedeni vardır. İnsanlar zengin, akustik sese ilgi duyuyor ve çoğu zaman dijital reprodüksiyon yerine gerçek bir sese sahip olmak istiyor. Ancak, çalmak için oturduğunuzda piyanonun akortunun bozulduğunu fark etmek hayal kırıklığı yaratabilir ve bunun olmasının çeşitli nedenleri vardır. Bu yazıda, bir piyanonun akortsuz gitmesinin ana nedenlerini, ne zaman akort edilmesi gerektiğini nasıl anlayacağımızı ve akort gerektirmeyen piyanolara alternatif olabilecek şeyleri inceleyeceğiz.
Evde müzik prodüksiyonunda, genellikle Ses Arayüzlerini kullanan insanlar görürsünüz, peki ya USB mikserler? Onlar da kullanılabilir mi? USB Ses Arayüzleri üzerinden Mikser kullanmanın herhangi bir faydası var mı? İkisine de ihtiyacınız var mı? Bu yazımızda tüm bu soruları ve daha fazlasını cevaplayacağız. Bir USB Mikser, Ses Arayüzü olarak kullanılabilir mi? USB Mikserler, yerleşik bir Ses Arabirimi ile birlikte gelir ve bir bilgisayara müzik kaydetmek için kullanılabilir. Bununla birlikte, miksere bağlı olarak, her bir parçayı DAW'da (Çok kanallı kayıt) ayrı bir parçaya veya sadece tüm kanalların toplamını bir stereo parça olarak kaydedebilir.
Kim kabloları sever, haksız mıyız? Her şey kablosuz olabilseydi dünya harika bir yer olurdu. DJ Controller'ınızı Bluetooth hoparlörlere bağlamaya gelince, elbette, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan Bluetooth üzerinden bağlayabilirsiniz. Ancak, bu en iyi yaklaşım mı? Bunları normal kablolar kullanarak mı bağlamanız gerekir? Yoksa tamamen aynı mı, sadece daha pratik mi? Bu yazıda, DJ kontrol cihazınızı Bluetooth hoparlörlerinize nasıl bağlayacağınızı, bunun hangi sorunlara yol açabileceğini, söz konusu sorunları nasıl iyileştireceğinizi ve işleri daha basit ve daha iyi bir şekilde nasıl yapacağınızı açıklayacağız.
Mikser veya DI Box; Hangisini almalısınız? Bu yazıda, bu soruyu elimizden geldiğince cevaplamak için elimden gelenin en iyisini yapacağız, ayrıca nasıl çalıştıkları ve ihtiyaçlarınıza göre hangisini seçmeniz gerektiği konusunda ayrıntılara gireceğiz. Bir mikser, gelen sinyalleri bir arada karıştırmak için tasarlanmıştır ve kartın kendisinde iyi bir ses miksajı oluşturmak için EQ, sıkıştırma vb. kullanarak sesi şekillendirmenize olanak tanır. Bir DI kutusu, yüksek empedanslı bir sinyali, bir mikrofon presinin başa çıkabileceği düşük empedanslı bir sinyale dönüştürür ve aynı zamanda, gitarı ona takmak ve sinyalin hem amplifikatöre hem de preamp'a gitmesini sağlamak için paralel girişlere sahiptir.
Bu yazıda, bir Ses kartına ihtiyacınız olup olmadığını, MIDI denetleyicinizi bir ses kartına nasıl bağlayacağınızı, nasıl kullanacağınızı ve kayıt yaparken gecikme ile nasıl başa çıkacağınızı açıklayacağız. Klavyeler gibi MIDI Cihazları, genellikle onları bir Ses Arayüzüne bağlamak için kullanılan MIDI giriş ve çıkışlarına sahiptir, ancak çoğu aynı zamanda USB bağlantısı da sağlar ve bu, cihazları doğrudan bilgisayara bağlamak için de kullanılabilir, bir arayüze ihtiyaç var.
Bu makalede, amfi simülasyon yazılımı ile kayıt yaparken gerçekten kullanışlı olabileceğinden, mikrofon kullanmadan doğrudan bilgisayara gitar kaydetmenin tüm farklı yöntemlerini ele alacağız. Genel olarak en iyisi olduğunu düşündüğümüz yöntemle başlayacağız, özellikle genel olarak müzisyen olan ve hatta mikrofonla kayıt yapması gerekebilecek herkes için.
Stüdyo Monitörleri, stüdyo kullanımı için tasarlanmıştır. Ancak, bunları kesinlikle evde müzik dinlemek, Netflix izlemek vb. için kullanabilirsiniz, bunları kullanmak için ses arabirimi gibi herhangi bir ek donanıma ihtiyacınız var mı? Bu makalede, stüdyo monitörlerini ses arabirimi olmadan kullanıp kullanamayacağınızı (evet yapabilirsiniz), nasıl yapacağınızı, neden yine de bir ses arabirimi almayı düşünmek isteyebileceğinizi ve daha fazlasını açıklayacağız.
Dengeli ve Dengesiz Kablolar Arasındaki Fark! Seste neden bu kadar çok farklı kablo türü olduğunu ve nasıl çalıştıklarını hiç merak ettiniz mi? Bu yazıda dengeli ve dengesiz kablolar arasındaki farkları, nasıl çalıştıklarını ve daha fazlasını açıklayacağız. Doğru kabloyu kullanmanın ses kalitesinin nasıl olacağı üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini, yani ne zaman dengeli veya dengesiz kablo kullanacağınızı bilmeniz gerektiğini unutmayın.
Amplifikatör ve Preamp! Arasındaki Farklar ? Bu konunun kafa karıştırıcı olabileceğini biliyoruz ve genel olarak ses en azından ilk başta olma eğilimindedir, bu yüzden son zamanlarda aldığım çok yaygın birkaç soruyu yanıtlamaya karar verdim. Preamp ve Amp çok benzer bir isme sahiptir, bu yüzden çoğu insan bunların aynı şey olduğunu düşünme eğilimindedir, ancak gerçekte bunlar birlikte çalışmak üzere tasarlanmış iki farklı unsurdur.